Blog > Komentarze do wpisu

BÓLE BRZUCHA, BIEGUNKA, ZATWARDZENIE. INDEKS GLIKEMICZNY, IG DLA ŚLIWEK. HEMOROIDY, ŻYLAKI ODBYTU, SIEDZĄCY TRYB ŻYCIA. HDL.

____________________________________________________________________________________

ŚLIWKI. WĘGIERKA  ZWYKŁA. ♥♥♥♥♥


BH.243.

MOTTO: ŚLIWKI  ŚWIEŻE  SĄ  ZDROWE. *****

 

ZAWIERAJĄ  OK.  12%  WĘGLOWODANÓW,  BARDZO  POZYTYWNYCH:

Tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO  26%  WZROSTU. Chodzi jednak o to, że po zjedzeniu świeżych śliwek jesteśmy dalej głodni. Czyli krótko, są zdrowe możemy jeść, ale będziemy głodni.

 

INACZEJ  SPRAWA  WYGLĄDA  ZE  ŚLIWKAMI  SUSZONYMI:

Po spożyciu których poziom cukru podnosi się bardzo wysoko tj. o ok. 40% wzrostu, co sprzyja cukrzycy typu 2 (taki duży wzrost nadwyręża trzustkę) oraz otyłości, ale też po krótkiej chwili zasycenia, poziom cukru w Naszej krwi tak spadnie poniżej wartości wyjściowych, że będziemy wtedy mocno głodni. Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niewskazane dla człowieka.

 

POCZYTAJ,  ZAPOZNAJ  SIĘ  TO  WYSTARCZA:

Jednak koniecznie pamiętaj o CHLEBIE  TYPU  KR-IRL, ponieważ to on głównie utrzymuje poziom cukru w stabilnej strefie, czyli nie odczuwamy głodu. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. *****

 

KONKLUZJA  FINALNA:

Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

 

R E F L E K S J A:

INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

 

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:

75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.


ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW. 

Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****

Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione. 

Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL

ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

 

BH.243.

ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

 

Biologia, medycyna.

 

____________________________________________________________________________________



środa, 17 lipca 2013, marylatomala

Polecane wpisy